Oviautomatiikka

Oviautomatiikka tekee turvallisen ja esteettömän kulkemisen helpoksi. Oviautomatiikalla varusteltu ovi helpottaa etenkin liikuntarajoitteisten henkilöiden liikkumista tilojen välillä, ja on vertaansa vailla kohteissa, joissa oviin koskemista olisi vältettävä hygieniasyistä. Oviautomatiikka on lunastanut paikkansa niin toimistoissa, hotelleissa ja kauppakeskuksissa, kuin vanhainkodeissa ja sairaaloissakin. Se soveltuu hyvin myös kotikäyttöön tehden esimerkiksi autotallin ovien avaamisen ja sulkemisen helpoksi ja nopeaksi.

Ovikoneistot ovat turvallisia käyttää, sillä ne voivat tarpeen tullen hidastaa tai kokonaan pysäyttää oven, jolloin ovien väliin jäämisen ja törmäysten riski pienenee. Ovia voidaan myös ohjata ovikytkimien avulla. Sähköinen ovenavausjärjestelmä voidaan ohjelmoida aukioloaikojen ja nopeuksien osalta. Tällöin esimerkiksi vanhusten tai lastenvaunujen kanssa liikkuvien tarpeet saadaan huomioitua yksilöllisesti.

Laadukkailla Nice avaajilla voidaan ohjata ja avata lähes kaikenlaiset ovet. Automatiikka on monipuolisesti ohjelmoitavissa ja lisävarusteiden lista on kattava.

GSM modeemilla saat avattua oven tai ohjattua modeemiin kytketyn laitteen, vaikka olisit itse kaukana. Toiminto on erityisen näppärä, jos et halua tai pysty antamaan kauko-ohjainta tai numerokoodia jollekin henkilölle. Vakio tekstiviestillä saat itsekin oven näppärästi auki ilman erillistä kaukosäädintä.

Nice SPIN-koneisto pieniin nosto-oviin ja parioviin

Spin-koneistot ovat edistyksellisiä autotallikoneistoja. Niiden avulla ovet saadaan toimivaan sulavasti ja todella äänettömästi.

Tyypillisin kokoonpano on Spinbuskit -koneistopaketti, joka sisältää koneiston, 3m hihnavetolaitteiston valmiiksi koottuna sekä kauko-ohjauksen yhdellä muuttuvakoodisella lähettimellä. Koneiston vetovoima on 650N ja se voidaan asentaa max 2,3m tai jatkovarrella 3,3 m korkeaan oveen.

Saatavana myös 1000N koneisto 3 tai 4metrin vetolaitteistolla. Näillä voidaan automatisoida max 3,3m korkuinen ja 5,2m levyinen lamellinosto-ovi. (kannattaa tarkistaa soveltuuko Soon-koneisto kohteeseen paremmin)

Lamellinosto-ovien lisäksi Spinbus-koneistoilla on mahdollista automatisoida myös kippiovia. Kippiovien liikeradat vaihtelevat valmistajakohtaisesti ja joissain tapauksissa liikerata ei mahdollista konekäyttöä. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi on olemassa ns. oskilloivaa vetovartta (SPA5), jonka avulla koneiston veto- ja työntöliikkeet saadaan myötäilemään oven normaalia liikerataa.

Mukana 1 kpl kaukosäädin.

Nice SOON akselimoottori pieniin teollisuusoviin ja isoihin autotallinoviin.

Tämä kevyt akselikoneisto on kehitetty pieniin teollisuusoviin ja yli 2,5m korkeisiin autotallinoviin.

Toiminta-ajatus on vastaava kuin Sumo-koneistoissa, mutta sisäänrakennetulla ohjauskeskuksella ja kulkuvalolla. Max ovikorkeus 5m ja max pinta-ala 20m2.

Perustuu 24V tasavirtamoottoriin absoluuttisella kierroslukuvahdilla, ohjauskeskus siis tietää oven tarkan sijainnin jatkuvasti.

Nykyaikaisessa ohjauskeskuksessa liitännät BlueBUS-laitteille, ohjauskytkimille, tuntoreunoille (myös 8,2Kohm resistiiviset), sähkölukolle ja varoitusvalolle. Automaattinen laitteiden tunnistus ja liikerajojen alkuhaku. Akkuvarmennusmahdollisuus ja liitäntä SM-radiovastaanottimelle. Pistotulppaliitäntä.

Säädettävät nopeus, voima ja sulkeutumisviive sekä huoltoilmaisin. 8 viimeisen liikkeen vikaloki ja automaattinen vianmääritys. Lisätoimintoja Opera järjestelmän avulla (Bus T4 liitäntä).

Ei sisällä kaukosäädintä, eikä käyttökytkimiä. Ostettava lisäksi vastaanotin (OXIBD) ja kaukosäädin.

Nice SUMO akselimoottori isoihin teollisuusoviin

Sumo -nosto-ovikoneistot on tarkoitettu asennettaviksi suoraan lamellinosto-ovien akselille. Niillä on mahdollista automatisoida 10-35m2 nosto-ovia.

Koneistot ovat 24V tasavirtamoottoreita, joita ohjataan monipuolisen ohjauskeskuksen avulla. Magneettinen kierroslukuvahti laskee liikematkaa ja mahdollistaa ohjelmoitavat hidastukset, kiihdytykset, osa-aukot ja pysähtymispisteet.

Mindy A924 ohjauskeskuksen ominaisuuksia mm. säädettävä suunnanvaihtoherkkyys erikseen aukeamis- ja sulkeutumissuuntiin, säädettävät nopeus, sulkeutumisviive ja huoltolaskuri, akkuvarmennusmahdollisuus. Liitännät impulssi-, turva- ja varoituslaitteille sekä sähkölukolle ja FLOXI-radiovastaanotinkortille.

Ei sisällä kaukosäädintä, eikä käyttökytkimiä. Ostettava lisäksi vastaanotin ja kaukosäädin.

Ohjauskeskuksen syöttö 3×1,5mm2, moottorilinja 5×2,5mm2.

Nice HYPPO taitto-ovi koneisto

Sisäänpäin aukeaviin taitto-oviin tarkoitetuilla Hyppo-koneistoilla on mahdollista automatisoida jopa 6m leveä nelilehtinen taitto-ovi. Yhden ovilehden max leveys 1,5m ja max paino 200kg.

Toiminta perustuu ovilehteen asennettavaan moottoriin, josta kytketään erityinen teleskooppivarsi toiseen ovilehteen. Moottorin pyöriminen vääntää ovilehdet vastakkain ja ovi aukeaa. 24Vdc moottorit, joten ovilehtiin pelkkää heikkovirtaa.

24Vdc koneistoissa rajat perustuvat moottorien magneettisiin kierroslukulaskureihin, joiden avulla ohjauskeskus tietää liikematkan pituuden ja oven sijainnin. Rajoja voidaan säätää ohjelmallisesti, mm. huullosviive valittavissa portaattomasti.

Ohjauskeskuksena MoonClever MC824H, jossa moottorilähdöt kahdelle 24Vdc moottorille, Bluebus-väylä valokennoille, hätäseis-liitäntä sekä kolme ohjelmoitavaa input ja output liitäntää. Output ohjelmoitavissa mm. sähkölukolle, lukitusmagneetille, varoitusvalolle tai tilatiedolle. Paljon moottorikohtaisia säätöjä, mm. avautumis- ja sulkeutumisvoiman säädöt sekä portaattomasti säädettävät huullosviive tai osa-aukko.

Ei sisällä kaukosäädintä, vastaanotinta, eikä käyttökytkimiä.

Ohjauskeskuksen syöttö 3 x 1,5mm2 ja moottorilinjat 5 x 1,5mm2.

Kauko-ohjaus

Kauko-ohjaus soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa kaapelointi olisi hyötyihin nähden turhan työlästä ja kallista. Tyypillisimpiä käyttökohteita kauko-ohjaimille ovat automatisoidut portit, puomit ja ovet, joita kauko-ohjaimella voidaan hallita. Kauko-ohjauksella voidaan helpottaa ja sujuvoittaa liikkumista eri tilojen, kuten parkkihallien, varastotilojen ja autotallien välillä, oli kyse sitten toimisto- tai varastorakennuksesta, tai tavallisesta asunnosta. Kauko-ohjaus voi osaltaan helpottaa myös liikuntarajoitteisten henkilöiden kulkua ja etenkin helppokäyttöiset, yhdellä suurella napilla varustetut kauko-ohjaimet soveltuvat hyvin vammaisten ja vanhusten käyttöön.

Myös lukkoja voidaan hallita kauko-ohjaimen avulla. Kauko-ohjainlukitus toimii hyvin esimerkiksi ulko-ovien, yleisövessojen, liiketilojen ovien ja tuotevitriinien yhteydessä. Myymälöissä kauko-ohjaimilla voidaan lisätä turvallisuutta ja sujuvoittaa asiointia niin henkilökunnan, kuin asiakkaidenkin osalta. Myymälät voivat hyödyntää kauko-ohjausta esimerkiksi ryöstöhälytyksen, myyjän kutsumisen, tavaraovien avaamisen, rullakaltereiden käyttön ja valvontakameroiden ohjaamisen kanssa. Kauko-ohjaimilla voidaan hoitaa myös murtohälyttimien kytkennät, valaistuksen säädöt ja ovipuhelinten ohjaus langattomasti. Vain mielikuvitus asettaa rajoja sille, millaisia sähkölaitteita kauko-ohjaimen avulla voidaan ohjata. Kauko-ohjainten muuttuva koodi tekee niiden käytöstä turvallista, ja sen murtaminen, kopioiminen ja väärentäminen on mahdotonta

O-VIEW ohjelmointiin oville

Ovien ja automatiikoiden ohjelmointiin helppokäyttöinen Suomenkielinen langallinen ohjain. Suositeltava hankinta asentajille, huoltomiehille ja isojen kohteiden kiinteistöhuollolle.

O-BOX ohjelmointiin kauko-ohjaimille

Kauko-ohjaimet voidaan ohjelmoida projektikohtaisesti, jolloin ne numeroidaan ja merkitään käyttäjälistalle. Tällöin kauko-ohjaimia voidaan poistaa yksilöllisesti ja korvata uusiin katoamis- tai rikkoutumistilanteissa. Uusia kauko-ohjaimia voidaan lisätä vanhojen perään merkitsemällä ne projektitiedostoon ja vaihtamalla vastaanottimen muisti. Oleellista on, että käyttäjät merkitään käyttäjälistalle, jolloin muutosohjelmointeja voidaan tehdä käyttöpaikkanumeroittain.

Tyypillisimmin käytettyjä tuotteita ovat FLOX2R-vastaanotin (vaihdettava muisti) ja Very VR-kauko-ohjain. Myös Flor ja EraFlor tuotteet soveltuvat tähän.